ZEEZOUT FESTIVAL 2018 – AFSCHEID VAN BLIJBURG

ZEEZOUT 2018 - AFSCHEID VAN BLIJBURG

Oh Blijburg, wat gaan we je missen! De locatie van ZeeZout 2018 sluit eind dit seizoen haar deuren – één van de laatste kansen dus om hier los te kunnen gaan. Wat is een beter feest om Blijburg mee gedag te zeggen dan ZeeZout? Deze 4e editie was een meer dan waardig afscheid van ons geliefde stadsstrand.  

ZeeZout 2018 – Blijburg 

ZeeZout is al heel ver gekomen sinds het eerste begin in Delft. Oorspronkelijk een strandfeest georganiseerd voor vrienden, inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de party-scene. Ze zijn actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Roosendaal, Nijmegen en breiden alsmaar verder uit. Er is geen ontkomen aan en gelukkig maar! 

ZEEZOUT 2018 - AFSCHEID VAN BLIJBURG

Met de voetjes in het zand

Een throwback naar zaterdag 8 september. Rond vier uur ‘s middags arriveren we op het zanderige festivalterrein. Eerst is het tijd voor een rondje om de boel te verkennen. We zijn aangenaam verrast door de gezellige aankleding van het terrein. We passeren foodtrucks, kampvuren, uitkijkposten, en jacuzzi’s, totdat we arriveren bij the Beach stage. The Beach is een wat kleinere stage aan de rand van het water – je waant je in tropische sferen gedurende de korte momenten dat de zon zich vertoont. Toch mag het grijze weer de pret niet drukken. We genieten met volle teugen van de set van Optimo en Job Jobse. Heerlijke house met disco hooks erdoor gemixt. We mogen zelfs genieten van ABBA; daar zegt niemand toch nee tegen?

Stilstaan is geen optie

Daarna wandelen we naar het Depot om iets harder te gaan. Wat blijkt; iets harder is een understatement, want wat gaat het er heftig aan toe! Keiharde sounds van Schwefelgelb knallen uit de speakers met geweldig harde techno sounds. Stilstaan is geen optie. Oké, na een uurtje knallen is het tijd voor iets chillers.

ZeeZout 2018 - AFSCHEID VAN BLIJBURG

Dat vinden we bij de Arena stage. Motor City Drum Ensemble – a.k.a.  Danilo Plessow – draait al een kwartier als we de dansvloer betreden. Het is onwijs druk bij de stage, iedereen wil wat van die oh-zo chille disco beats meepakken. James Brown, Venus Dodson en als afsluiter Sylvester’s Over and Over. Oh jongens wat geweldig – onze harten zijn dan ook een beetje gebroken wanneer de laatste beats door de speakers knallen en het daarna stil wordt. Waar is de after?

Op naar de volgende editie!

Gelukkig bestaat er YouTube en kunnen we nog lang nagenieten van deze zieke boiler room set van ‘ onze’  Danito. Tot de volgende keer Zeezout! Je was geweldig.

https://www.youtube.com/watch?v=p6ozF0Y-PzU

 

Caitrina en Dyan zijn beiden 25 jaar oud, woonachtig in Amsterdam en niet vies van een feestje. Naast de leukste festivals bezoeken, timmeren ze hard aan de weg als ondernemers – je kan hen vinden op Instagram; @caitrinavanveen & @dyan_lauren.

ZEEZOUT 2018 - AFSCHEID VAN BLIJBURG

ZEEZOUT 2018 - AFSCHEID VAN BLIJBURG

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial