Zaterdag 20 augustus was het tijd voor STRAF_WERK festival! Samen met mijn vriendinnen gingen we onderweg naar de locatie; Havenpark in Amsterdam. Voor mij een bekende locatie waar ik ook heb gedanst op o.a. Elrow Festival en Dockyard.

Bij STRAF_WERK draait alles om housemuziek. STRAF_WERK richt zich op meerdere sub-genres binnen house en techno. Voor elke editie streven zij ernaar om de perfecte balans te vinden in de samenstelling van de line-up.

Line-up

Eerder deelde wij al een artikel op onze site met de line-up van SWF maar om er nog even kort op terug te blikken, hier artiesten van de dag per stage:

[ux_gallery ids=”76438″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Zelf ben ik de laatste tijd erg fan van house muziek. In mei was ik naar PIV festival en zij hostte ook een stage bij SWF; The Getaway. Hier draaide o.a. Prunk, Jesse Maas en Floorplan. Verder Bij heb ik ook even gespiekt bij Michael Bibi, The Martinez Brothers en heb ik afgesloten bij Camelphat!

[ux_gallery ids=”76437″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

SWF

Rond 4 uur kwamen mijn vriendinnen en ik aan op STRAF_WERK. Nadat we onze spullen in de kluis hadden gedropt waren we ready om los te gaan. Het was perfect festival weer, blote benen, zonnebril op en aan een jas hoefde we niet te denken, die werd achter gelaten in de kluis! Bij de bar haalde we een drankje en gingen we even de locatie verkennen. De bar / food-erea had gevarieerde drankjes, zoals Aperol Spritz (pluspunt, my fave) en heerlijke (vega) eet opties. Ook had je geen munten nodig om te betalen wat ik zelf ook erg fijn vindt, zo blijft er niks over aan het einde van het festival.

SWF komt zijn woorden na als ze zeggen dat ze streven naar een perfecte balans aan de hand van meerdere sub-genres binnen house en techno. De verdeling per stage was echt top, je had overal wat wils en een daarbij horende sfeer. Ik heb wat sfeerfoto’s toegevoegd maar om een beter beeld te krijgen kun je de Reels van deze dag bekijken op Instagram @_festivallovers.

Van 16-23 uur hebben we heel wat heen en weer gelopen, gedanst, gedronken en gegeten. Ik heb deze dag zo genoten, het weer was top, de mensen waar ik mee was waren gezellig en zoals ik al zei is de muziek per stage zo gevarieerd, overal hing een andere sfeer en ik voelde mij erg op mijn gemak.

[ux_gallery ids=”76435″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Conclusie SWF

Havenpark is een fijne locatie, bij SWF vond ik de drukte goed verdeeld. Ook waren de stages op loopafstand van elkaar waardoor je snel bij je volgende bestemming was, de doorloop was ook prima geregeld. Enige nadeel waar ik bij veel festivals tegenaan loop is het aantal wc’s… Bij bepaalde stages viel de rij mee maar bij andere heb ik (te) lang in de rij gestaan. De stages en muziek vond ik heel erg gevarieerd, sfeer over-all was ook helemaal top. Voor mij was dit de eerste keer SWF maar na afgelopen zaterdag wil ik volgend jaar sowieso weer heen!

[ux_gallery ids=”76434″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

2019 was onze laatste SWF en daar waren we ook voor een report.