Zwarte Cross Festival 2019 – Niks is onmogelijk

Zwarte Cross Festival 2019

Het zit er weer op, de 23ste editie van Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde. “Niks is onmogelijk” is het motto van dit jaar. Wat maar maar blijkt, wat ooit begon als een buurtfeest groeide uit tot één van Nederlands grootste festivals. Wat dit jaar weer ruim 220.000 bezoekers trok vanuit alle uithoeken. Om samen te komen op dit diverse festival.

Festival Publiek

Een heel divers festival

Wat is er te doen op de Zwarte Cross? De vraag is eigenlijk, wat niet? De Zwarte Cross is een festival wat van alles aanbiedt. Maar dan ook echt alles.
Met 33 podia en 250 bands, representeren ze elk muziek genre, voor ieder wat wils. Van techno tot opera. Van Reggae tot Hardstyle.
Zo waren er dit jaar bekendere namen als de Black eyed peas, Scooter en Snollebollekes. Ook bieden ze kleine startende bands een podium.

The Black Eyed Peas
The Black Eyed Peas
Muziek op de zwarte cross
© De Staat

De diversiteit is oneindig

Buiten muziek zijn er nog heel veel andere activiteiten. Sportieve activiteiten zoals onder andere natuurlijk motorcross, waar het allemaal mee begon. Waar de wereldtop aan motorcrossers voorbij racen en stunten.
Er werd een partijtje darts georganiseerd tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen, waren er acrobatiek shows en kon je als bezoeker mee achterop de motor om een tandembackflip te maken, voor de liefhebbers dan. Mij niet gezien…

Motor Stunts Zwarte Cross


Het festival is zo ontzettend divers dat het bijna onmogelijk is om alles te benoemen. Het is een mix van sport, stunts, muziek, theater en heel veel humor.
Er waren onder andere cabaretier shows van Brigitte Kaandorp en Hans Teeuwen, werden er verschillende informatieve colleges gegeven, en bizarre shows waarbij je je weer kon verbazen.
De Zwarte Cross gaat ieder jaar voor verbetering en nóg meer spektakel.
Dit jaar kon je je grote liefde vinden met behulp van speeddaten tijdens een luxe 3 gangen ontbijt, en kon je even bijkomen van al het dansen in de bioscoop en de Reggaeweide om even te chillen. Of een cursus breien…

Activiteiten Festival

Zwarte Cross Festival 2019 – Niks is onmogelijk

De zwarte cross is een festival waar alles en iedereen samen komt. Ze gaan voor inclusiviteit, en doen hun best om dat ook zoveel mogelijk te realiseren.
Ook aan de kinderen is er gedacht, voor de kinderen zijn er attracties en speciale kinderpodia met kindermuziek, en kon je een Syrische inburgeringscursus volgen.
Ook heeft de Zwarte Cross dit jaar een speciale camping geopend voor mindervaliden, MIVA Las Vegas, volledig voorzien van alle hulpmiddelen voor mensen met een beperking.
Zo heeft onze festivallover Dieuwertje dat ook ervaren:

Niks is onmogelijk…
En dat klopt.
De Zwarte Cross, elke keer dat ik bij je ben kijk ik weer rond en denk ik, JA! Ik ben weer op de Cross. Iedereen is lekker zichzelf, iedereen doet lekker gek en laat lekker zijn/haar ding doen.
Iedereen maakt contact met elkaar, door een handje klap, een dansje, of gewoon even een praatje.


Ik als sociaal geval, ik lach en babbel met Jan en alleman.
Ook de mensen die in een rolstoel zitten, ze kijken maar continue naar die benen van anderen. Zo kwam ik Joost en zijn vriendin tegen. Ik zwaai naar hem en vraag: “Geniet je?” Hij zwaaide niet niet terug omdat hij ALS heeft, maar zeker dat hij aan het genieten was zei hij.

Ik zelf die in de zorg werk, zei tegen hem: “Joost, dat vind ik gewoon kut voor je!” Hij moest lachen vanwege mijn openheid, en zei dat dat het ook was.
Hij vertelde dat hij hier vorig jaar hier gewoon nog rondliep met zijn vrienden. Ik en mijn vrienden werden er even stil van.
Ik vroeg of hij op de speciaal geopende camping MIVA Las Vegas verbleef. Maar hij was op vakantie in Friesland en wou gewoon weer even een dagje genieten van de sfeer op de Zwarte Cross.


En op dat moment realiseerde ik me, niks is onmogelijk. Ik kijk naar Joost, hij is ziek, maar kan toch nog zoveel genieten op de Zwarte Cross.
De zwarte Cross zorgt ervoor dat iedereen mag genieten!

Zwarte Cross, je bent top!

Iets wat je meegemaakt moet hebben!

Al met al is de Zwarte Cross een festival wat je zeker één keer in je leven meegemaakt moet hebben. 2019 was weer een fantastische editie, de sfeer, het vermaak, de mensen en het weer (op één onweersbuitje na), en 2020 zal nóg mooier en nog spectaculairder worden. Waar je ook van houdt, wat je ook graag zou willen doen, het is hier allemaal mogelijk. Niks houdt je tegen, niks is onmogelijk.

Zwarte Cross Festival 2019

Benieuwd naar hoe onze festivallover, Alennah, Zwarte Cross beleefd heeft? Kijk dan naar onderstaande vlog!

Misschien ook leuk om te zien: Zwarte Cross 2018

Voor meer toffe foto’s en informatie volg ons op: Instagram en Facebook

Fotografie: Sanne Steenbreker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial