Afgelopen weekend vond het spectaculaire Zwarte Cross festival plaats, en zoals verwacht was de editie volledig uitverkocht. Meer dan 229 duizend enthousiaste festivalgangers waren aanwezig om te genieten van de geweldige sfeer en de diverse optredens. Op de verschillende podia traden bekende artiesten zoals Flemming, Wolfmother, Eagles of Death Metal, Bastille, Maan, Triggerfinger en Snelle op. Daarnaast verbleven ongeveer 30.000 bezoekers op de camping, waardoor het festival een echt feestweekend werd.

Direct na afloop van het festival maakte de organisatie al bekend wanneer de volgende editie zal plaatsvinden. Noteer alvast in je agenda: op 18, 19, 20 en 21 juli 2024 keert de Zwarte Cross terug naar Lichtenvoorde. Dit is geweldig nieuws voor alle fans die nu al uitkijken naar het volgende festival. Houd het Zwarte Cross-festivaloverzicht goed in de gaten voor alle updates en nieuwtjes.

Wil je graag een kaartje bemachtigen voor de Zwarte Cross 2024? Dan moet je een beetje geluk hebben, want de vraag naar tickets is altijd groter dan het aanbod. De voorverkoop verloopt via de website van de organisatie en de wachtrij wordt willekeurig bepaald. Het is dus een kwestie van geluk hebben om op tijd een ticket te kunnen kopen. De voorverkoop voor de afgelopen editie vond plaats in november, dus houd de website goed in de gaten voor de exacte datum van de voorverkoop van 2024.

Zwarte Cross

De Zwarte Cross is een Nederlands muziek- en motorcrossfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Lichtenvoorde, Gelderland. Het festival werd voor het eerst gehouden in 1997 en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste motorcrossevenement van Europa en het grootste muziekfestival van Nederland.

Wat de Zwarte Cross uniek maakt, is de combinatie van muziek, motorcross, theater en stunts. Het festival trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Naast de spectaculaire motorcrossraces kunnen bezoekers genieten van optredens van bekende Nederlandse artiesten en bands. Ook is er een grote camping waar festivalgangers kunnen verblijven tijdens het evenement.

Naast de sportieve en muzikale activiteiten biedt het festival ook een brede randprogrammering met theater, cabaret, circus, acrobatiek en nog veel meer. Het festival heeft een gezellige en inclusieve sfeer, waarin vrijheid, respect en plezier centraal staan. Tot volgend jaar!